Informatie voor vrijwilligers

Wat is SLAVA UKRAINI ?

• SLAVA UKRAINI is een particulier initiatief van Nataliya Kornyeyeva welke is ontstaan om haar moeder uit Oekraïne naar Nederland te halen. Met de gedachten iets terug te doen voor haar land en enkele hulpgoederen mee te nemen heeft geresulteerd in een enorme inzameling.  Met hulp van veel vrijwilligers en het bedrijfsleven is het mogelijk structureel hulp te geven aan Oekraïne. Inmiddels zijn er 4 volle vrachtwagens met hulpgoederen in Oekraïne aangekomen. De coördinatie van SLAVA UKRAINI gebeurt door Stichting SLIMM.

Wat is Supermarkt Actie en wat gaat er gebeuren ?

• Supermarkt Actie is een inzameling van voedsel met bestemming Oekraïne
    • Bij de ingang van de supermarkt worden flyers uitgedeeld aan de klanten
    • Op de flyer staat een lijstje van gewenste boodschappen
    • Klanten kopen deze producten en na het afrekenen worden deze gedoneerd aan de actie
    • Na de kassa is er een inleverpunt voor de boodschappen
    • De boodschappen worden gedurende de actie regelmatig opgehaald door het transport team

MELD JE AAN ALS VRIJWILLER VOOR SUPERMARKT ACTIE 20/21 MEI

Bij welke supermarkt kan ik helpen en op welke dag?

• Er doen 22 supermarkten mee aan de actie in Alphen aan den Rijn, Boskoop, Hazerswoude, Koudekerk aan den Rijn, Ter Aar, Nieuwkoop, klik hier voor overzicht van deelnemende supermarkten
    • De supermarkt actie is op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei 2022
    • Er zijn 3 diensten van 3 uur, te weten 9.00-12.00 / 12.00-15.00 / 15.00-18.00
    • Je kan op meerdere dagen en diensten aanmelden

Kan ik ook op andere dagen helpen ?

• JA dat kan, in de week van 23-27 mei gaan we de voedselpakketten inpakken en verzendklaar maken.
    • Via het INZETROOSTER kan u een dag/tijd selecteren om te helpen

Wat kan ik nog meer doen om te helpen ?

• Volg ons op diverse social media zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter
    • Deel zo veel mogelijk de berichten
    • Vertel over SLAVA UKRAINI aan familie, kennissen, collega's en steun de actie

MELD JE AAN ALS VRIJWILLER VOOR SUPERMARKT ACTIE 20/21 MEI